Radomir Drašović (©Starsport)
Radomir Drašović (©Starsport)

Drašović za Mozzart Sport: Sve je u glavi, ako namestimo fokus - bićemo šampioni Evrope

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.05.22. | 16:19

Srpski reprezentativni bek u razgovoru za Mozzart Sport najavio F8 Lige šampiona i skenirao Marselj

Nacionalna titula - osvojena. A, sad po Ligu šampiona. Novi Beograd je okrenuo sezonu u svoju korist, dva trofeja uneo je u vitrine i popravio atmosferu pred završni turnir Lige šampiona. 

Na “11. aprilu” od početka nisu krili ambicije, postavili su visoke ciljeve i najavili napad na sve trofeje. Sezonu mogu da potpišu triplom krunom podizanjem najvrednijeg pehara u klupskom vaterpolu, a završni turnir za Novi Beograd dolazi u idealnom trenutku - posle uspona na srpski tron. 

Izabrane vesti

Trijumf u Kragujevcu dao je vetar u leđa četi Igora Milanovića, ali ih je i spustio na zemlju. Prošao je Novi Beograd kroz penal dramu, a Radomir Drašović čvrsto veruje da je njegovom timu baš takvo iskustvo bilo neophodno. 

“Zbog ovakve završnice, zbog ovakvog ispoljavanja timskog duha u drugoj utakmici u Kragujevcu, mislim da smo u mnogo boljoj poziciji pred Fajnal-ejt Lige šampiona, nego što bismo bili da smo dobili ubedljivo, kao što je to bio slučaj u prvoj. Možda bismo poleteli da smo ostavili jak utisak, ovo je pravi trenutak da se spustimo na zemlju i da se saberemo. Sve te ekipe, a znamo koliko su snažne, žele titulu i idu na pobedu”, rekao je Radomir Drašović za Mozzart Sport i osvrnuo se na dodatno vreme koje je Novi Beograd dobio završetkom finalne serije u dve utakmice: 

“U glavi nam je bilo da završimo što pre tu finalnu seriju i osvojimo titulu, kako bismo imali što više vremena za odmor i oporavak, ali i pripremu utakmice sa Marseljom. Da nismo pobedili u Kragujevcu imali bismo pet dana manje do turnira Lige šampiona. S te strane smo isto zadovoljni i mislim da ćemo biti pravi za početak”. 

Novom Beogradu će predstojeći Fajnal-ejt Lige šampiona biti prvi na kome učestvuje, ali ne i većini prvotimaca, tako i Drašović, koji je sa italijanskim Sport menadžemntom igrao u samoj završnici. 

Duško Pijetlović ima čak četiri trofeja, Dušan Mandić je minule sezone na “11. aprilu” postao šampion sa Pro Reko i poneo je MVP titulu (ima i pehar sa Partizanom), Rašovići su se sa Zvezdom popeli na krov Evrope, a Nikola Jakšić sa Ferencvarošem. Takođe, Angelos Vlahopulos je u proteklom izdanju Lige šampiona bio najbolji strelac. 

“Znamo svi šta nas čeka. Većina nas je učestvovala na tim završnim turnirima i svi znamo šta se tamo dešava. Ekipe dolaze na maksimalnom nivou, pre svega psihološkom. Nema više favorita, ko namesti fokus i psihu, taj će i biti šampion Evrope”.

U četvrtfinalu će Novom Beogradu rival biti Marselj, a reprezentativni bek označio je “jugoslovensku koloniju” kao najveću opasnost. Predvodnik Andrija Prlainović, a veliki aduti crnogorski vaterpolisti Vladan Spaić, golman Dejan Lazović... 

U grupnoj fazi Marselj je gledao u leđa samo Pro Reku, aktuelnom prvaku Evrope. Do poslednjeg kola imao je priliku da ga pretekne i kao prvi plasira se na Fajnal-ejt Lige šampiona.

“Marselj je dokazao da je strašna ekipa, parirali su odlično Pro Reku za koji svi znamo kakva je ekipa. To je najbolji parametar, ne može da postoji bolji pokazatelj od toga. Pobedili su Juga sa kojim smo imali jake okršaje i kada sve to saberem i oduzmem - mogu samo da kažem da su izuzetno jak tim. Šta da kažem o Andrijim Prlainoviću... Gde god da se pojavi on energetski diže ekipu, izvlači maksimum iz ostalih, povezuje konce. Glavni je igrač. Imaju odlične crnogorske reprezentativce Spaića, golmana Lazovića, koji je na svoj poziciji među najboljima na svetu. Znamo im kvalitete i mane, i očekuje nas velika borba”. 

Efekat Igor Milanović na rezultate Novig Beograda je nemerljiv. Način rada totalno drukčiji od drugih, ali rezultati su tu. A, to je u sportu najbitnije. 

“Rezultati govore za sebe. Iz moje perspektive mogu samo da kažem da mi rad sa Igorom Milanovićem baš prija. Sam odnosa sa igračima je specifičan, treniramo naporno, ali to daje rezultate. A, kada je tako, onda su svi srećni i zadovoljni. Bilo je uspona i padova tokom sezone, a sada kada se bliži kraj sezone raduje me što smo svi orni za rad, jedva čekamo da dođemo na bazen. To nije uvek slučaj, pogotovo kad je ovako dugačka sezona. Dao je ekipi novi energiju. Timski duh se gradi van bazena, često odemo na fudbal, ali se čuvamo. To nam je razonoda. Družimo se na svim poljima i često svi zajedno izlazimo. Čuveni tim bilding”. 

Čim Evropa dobije prvaka, prvotimci Novog Beograda će se pridružiti državnom timu. Njih osmorica, među kojima će, izvesno, biti i Radomir Drašović, sada već standardni reprezentativac. Neće Dejanu Saviću biti nimalo lako, jer će pripreme biti skraćene, a igrači ispražnjeni, ali ako je neko majstor da motiviše igrače posle duge sezone, onda je to selektor Srbije. 

“Prostora za pripreme nema previše, jedan deo nas će se naknadno priključiti ostatku tima. Verujem da će Deki tempirati da neki igrači idu na svežinu, neke će odabrati kroz pripreme. Biće mu teško sve da uklopi, jer ima i emotivnog pražnjenja posle duge sezone. Sve nam se spojilo i prostora za odmor praktično da nema. Treba biti umetnik da sve ukomponuje, a Dejan Savić to jeste. Kako svima, tako i nama. Raspored će biti gust, posle Svetskog prvenstva će doći Svetska liga, pa Evropsko prvenstvo. Videćemo kako će to sve izgledati”, zaključio je Radomir Drašović.


tagovi

Radomir DrašovićVK Novi Beogradvaterpolo reprezentacija SrbijeLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo SrbijaDejan SavićIgor Milanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara